AGM logo

AGM staat voor Asian Gear Motoren 

Enjoy Life, ride agm!

AGM is al jarenlang hét Nederlandse scootermerk dat actief is op de nationale en internationale markt.
Vanwege AGM's brede scala aan modellen hebben zij een scooter voor iedereen. 

Omdat AGM hun scooterpassie delen is hun motto ‘enjoy life, ride agm!’. Scooter rijden is niet alleen leuk maar ook reuze handig.
AGM scooters zijn van alle markten thuis, voor woon-werkverkeer, boodschappen of heerlijk de omgeving verkennen. 

Een agm zorgt ervoor dat je geniet van het scooter rijden!

Modellen:  Ape50, Caferacer50, GT, Joy, LX, New Flash, R8, Retro, SP50, Star50, Strada50, Swan, Vintage, VX50.


Aprilia

Aprilia valt nu onder de Piaggio group!

Het merk Aprilia is in 1968 ontstaan uit het rijwielfabriekje van Ivano Beggio. Het merk is genoemd naar een model van Lancia. 

Het bedrijf groeide intussen gestaag en in 2000 werden zelfs Moto Guzzi en Laverda door Aprilia overgenomen. In 2004 werd het merk uiteindelijk door Piaggio overgenomen. Sindsdien worden de Aprilia-motoren voornamelijk voorzien van door Piaggio ontwikkelde onderdelen, met uitzondering van de motoren. 

Modellen: SR Motard 50, SR50R Replica Sbk, SR50R, SR50 Street 


Gilera logo

Gilera valt nu onder de Piaggio group! 

Het merk Gilera is in 1909 ontstaan toen een boerenzoon Giuseppe Gilera zijn eerste motorfiets bouwde. 

Na het overlijden van Giuseppe's zoon was er geen opvolger en in 1970 ging Gilera op in het Piaggio-concern. Er werden vanaf dat moment vooral lichte tweetakten gebouwd.

Onder de naam Gilera bouwt Piaggio tegenwoordig lichte scooters, bromfietsen, terreinmotoren en sportmodellen. 

Modellen: Runner SP, Citta, DNA, Typhoon.  


Honda logo

Honda de power of dreams 

Honda ontwerpt, fabriceert en verkoopt wereldwijd automobielen, motorfietsen en power products, Honda Motor is de grootste fabrikant van motoren ter wereld. 

Opgericht door de Japanner Soichiro Honda, die in 1946 begon met de fabricage van motorfietsen.

Modellen: Vision 50, NSC50R, MSX.


Kymco logo

Kymco better than best! 

Het in 1963 opgerichte bedrijf produceerde in eerste instantie onderdelen voor Honda. Vanaf 1970 bouwde Kymco ook scooters maar vanaf 1992 deden ze dat ook onder de naam Kymco.
Vanaf 1993 is Kymco actief op de Nederlandse markt.

Modellen: Agility, G-Dink, Like TT, New Dink, New S, People S, Sento, Super 8 Street, Vitality, VP50, Sunboy, E-Queen, K-Pipe, Down Town, People one. 


nimoto logo

Nimoto: Way of life! 

B.V. NIMAG is een handelsonderneming pur sang en voert als importeur een afwisselend en uitgebreid productenpakket. De kernactiviteiten bestaan uit de import van automobielen, motorfietsen, quads en buitenboordmotoren van het Japanse kwaliteitsmerk Suzuki. Ook richt het bedrijf zich op de import, verkoop en service van twee exclusieve Britse merken van handgemaakte sportauto's: Morgan en TVR. 
Sinds 2007 is B.V. NIMAG ook importeur van Nimarine rubberboten en vanaf 2011 van Nimoto elektrische scooters en fietsen.

In 2014 lanceert Nimoto een nieuwe lijn viertakt brandstofscooters onder de merknaam ‘’Nimoto Petrol’’.

Modellen: City 350, Trendy-R, Pro, Ceo 


Peugeot scooters,  Motion & Emotion 

Peugeot, sinds 1810, een Frans automerk van PSA Peugeot Citroen en ook de naam van de holding.

Het merk is vernoemd naar de familie Peugeot uit de streek van Montbeliard, die het industriële imperium is begonnen

Vanaf 1954 produceerde Peugeot voor het eerst scooters, die echter bijzonder lelijk genoemd konden worden en dus ook niet goed verkocht werden. In 1959 werd de productie van motorfietsen en scooters beëindigd, maar na de overname van Terrot werd het laatste model van dat merk nog als "Peugeot" verkocht. Peugeot ging zich concentreren op bromfietsen en toen in de jaren tachtig de scooters weer in opkomst waren, sloot Peugeot zich hierbij aan.

Modellen: E-Vivacity, Kisbee, Streetzone, Vivacity, Speedfight 3, Citystar, V-Clic, Tweet EVO. 
Piaggio

De geschiedenis van Piaggio in het Italiaanse bedrijfsleven alsmede mobiliteit gaat al ver terug. In 1882 opende Enrico Piaggio een fabriek voor de productie van scheepsbenodigdheden. Dit werd gevolgd, twee jaar later, door de oprichting van Piaggio & C door Rinaldo Piaggio die vanaf 1889 ook in de treinsector actief wordt.   

Het bedrijf betreedt in 1916 de luchtvaartsector en vervolgens de tweewielersector. In 1964 worden de twee divisies gesplitst in luchtvaart (I.A.M. Rinaldo Piaggio) en tweewieler (Piaggio & C) ,twee afzonderlijke bedrijven. Piaggio & C zal later bekend worden als het bedrijf dat de Italiaanse mobiliteit een boost geeft in de economische piek in die jaren met een serie van zeer succesvolle producten die vanaf 1960 op de markt werden gebracht.

 

De Ciao, de voorvader van de moderne brommer kwam voor het eerst op de markt in 1967. Tussen 1990 en 1994 bracht Piaggio de Sfera op de markt. De eerste scooter die voorzien was van kunststof bodywork. Deze werd gevolgd door de Hexagon, een mijlpaal in het maxiscooter segment. Tussen 1973 en 1988 was de Bravo, een brommer, een groot succes. Een reeks van nieuwe producten werd geintroduceerd, zoals de Cosa, Superbravo en Grillo

Modellen: Zip, New Fly en Liberty.


Sachs 

Sachs is een Duits bedrijf dat tegenwoordig onderdelen voor het chassis en voor de aandrijflijn van auto's en vrachtwagens maakt. Sachs is bekend geworden als bedrijf dat motorfietsen en inbouwmotoren maakt, maar een aantal jaren geleden werd deze activiteit afgestoten. De motorfietsen worden nu elders in licentie gebouwd, nog wel onder de merknaam Sachs.

Fichtel & Sachs AG, in Schweinfurt werd in 1895 opgericht door Ernst Sachs en Karl Fichtel. Men maakte fietsnaven en kogellagers tot de kogellagerfabriek in de recessiejaren verkocht moest worden, dit werd de Zweedse lagerfabrikant SKF. 

In 1937 verscheen de 60 cc Saxonette rijwielhulpmotor. Dit is de moeder van de huidige Spartamet. De huidige Saxonette heeft een 30cc hulpmotor.

Modellen: Sachs Madass en Sachs XTC-S 50cc viertakt bromfietsenSkyteam 

Skyteam China is opgericht in 2001 en zijn begonnen met het produceren van kinder Quads en de eerste bromfiets: de PBR. 
Een jaar later is Queen Garden uit Belgie,  de producten van Skyteam gaan importeren. 

De samenwerking tussen Skyteam en Queen Garden heeft zich ontwikkeld tot een nauwe samenwerking, zowel commercieel als technisch. Hierdoor is de kwaliteit van Skyteam continue verbeterd en werd het assortiment aanzienlijk uitgebreid. 

Modellen: Skymax, Skybongo, Skymini, E-max, PBR, Bubbly, Cobra, V-Raptor, T-Rex, Ace, Urban.


SYM Engine of Life

SYM is één van de grootste scooterfabrikanten ter wereld. Reeds meer dan 9 miljoen scooters hebben de SYM fabriek verlaten. Momenteel rollen er jaarlijks meer dan 300.000 scooters van de band! Sym zet grote stappen met kwalitatief vooraanstaande scooters, en zorgt zo voor zorgeloos scooterrijden. 

SYM staat voor Integriteit, Vitaliteit, Creativiteit en een tevreden klant. Dat is al sinds 1954 de doelstelling van SYM!

Modellen: Allo, Fiddle, Jet4, Mio, Orbit, Symphony, Symply, Tonik, X-Pro


Tomos is net even iets anders

De firma Tomos is op de hedendaagse markt een gerenommeerde en bekende fabrikant van kwaliteits en milieuvriendelijke brom- en snorfietsen. Het begin van de firma dateert van lang geleden, uit het jaar 1954 toen in de stad Koper de basis werd gelegd voor het hedendaagse bedrijf en voor het begin van de rijke geschiedenis van de ontwikkeling en productie van de Tomos tweewielers. Nog in hetzelfde jaar bracht het bedrijf zijn producten op de markt onder het eigen merk TOMOS (eerst werden ze onder licentie van Steyr- Daimler- Puch gefabriceerd). Het jarenlange succes op de markt en de eisen van de kopers hebben geleid tot de ontwikkeling van moderne brom- en snorfietsen met een herkenbare vorm en stijl, eenvoudig onderhoud en vooral bruikbaarheid voor zowel in de stad als daarbuiten. De Tomos bromfietsen begonnen al spoedig de markt buiten Slovenië te veroveren, vooral in Nederland en de Verenigde Staten van Amerika.

Modellen: Standard, Flexer, Luxe, Quadro, E-Lite.


Give your life a little Vespa

Vespa (S.p.A. Piaggio & Co., Genova.) is een Italiaanse producent van bromfietsen en scooters. 

Piaggio is een italiaans merk dat vanaf 1946 beroemd werd met de productie van scooters die de naam Vespa (wesp) kregen.

Oorspronkelijk was Piaggio een (oorlogs)vliegtuigbouwer die na de Tweede Wereldoorlog geen vliegtuigen meer mocht bouwen. Italië had immers gecollaboreerd met de Duitsers. Daarom besloot de Piaggio directie om hun productielijn om te vormen tot een scooterfabriek.

Vele vliegtuigonderdelen werden aanvankelijk gebruikt: zo was het voorwiel het neuswiel van de vroegere vliegtuigen, de motor was een aangepaste startmotor enz. Al snel werden deze scooters - ontworpen door Corradino d’Ascanio - populair in het naoorlogse Italië, waar grote behoefte aan eenvoudige transportmiddelen bestond. Vespa werd zo een merknaam.

In 1970 kwam ook het merk Gilera bij het Piaggio-concern, gevolgd door het merk Puch in 1987.

Modellen: 946, Primavera, Sprint, GTS, PX. 


TO TOP