AGM logo

AGM staat voor Asian Gear Motoren 

Enjoy Life, ride agm!

AGM is al jarenlang hét Nederlandse scootermerk dat actief is op de nationale en internationale markt.
Vanwege AGM's brede scala aan modellen hebben zij een scooter voor iedereen. 

(Loef Bromfietsen is voornamelijk gespecialiseerd in de AGM Caferacer50!)

Modellen:  Caferacer50


Gilera logo

Gilera valt nu onder de Piaggio group! 

Het merk Gilera is in 1909 ontstaan toen een boerenzoon Giuseppe Gilera zijn eerste motorfiets bouwde. 

Na het overlijden van Giuseppe's zoon was er geen opvolger en in 1970 ging Gilera op in het Piaggio-concern. Er werden vanaf dat moment vooral lichte tweetakten gebouwd.

Onder de naam Gilera bouwt Piaggio tegenwoordig lichte scooters, bromfietsen, terreinmotoren en sportmodellen. 

Modellen: Runner SP, Citta, DNA, Typhoon.  


Error loading data...

Kymco logo

Kymco better than best! 

Het in 1963 opgerichte bedrijf produceerde in eerste instantie onderdelen voor Honda. Vanaf 1970 bouwde Kymco ook scooters maar vanaf 1992 deden ze dat ook onder de naam Kymco.
Vanaf 1993 is Kymco actief op de Nederlandse markt.

Modellen: Agility, Super 8, VP50.
Piaggio

De geschiedenis van Piaggio in het Italiaanse bedrijfsleven alsmede mobiliteit gaat al ver terug. In 1882 opende Enrico Piaggio een fabriek voor de productie van scheepsbenodigdheden. Dit werd gevolgd, twee jaar later, door de oprichting van Piaggio & C door Rinaldo Piaggio die vanaf 1889 ook in de treinsector actief wordt.   

Het bedrijf betreedt in 1916 de luchtvaartsector en vervolgens de tweewielersector. In 1964 worden de twee divisies gesplitst in luchtvaart (I.A.M. Rinaldo Piaggio) en tweewieler (Piaggio & C) ,twee afzonderlijke bedrijven. Piaggio & C zal later bekend worden als het bedrijf dat de Italiaanse mobiliteit een boost geeft in de economische piek in die jaren met een serie van zeer succesvolle producten die vanaf 1960 op de markt werden gebracht.

 

De Ciao, de voorvader van de moderne brommer kwam voor het eerst op de markt in 1967. Tussen 1990 en 1994 bracht Piaggio de Sfera op de markt. De eerste scooter die voorzien was van kunststof bodywork. Deze werd gevolgd door de Hexagon, een mijlpaal in het maxiscooter segment. Tussen 1973 en 1988 was de Bravo, een brommer, een groot succes. Een reeks van nieuwe producten werd geintroduceerd, zoals de Cosa, Superbravo en Grillo

Modellen: Zip, New Fly en Liberty.


Sachs 

Sachs is een Duits bedrijf dat tegenwoordig onderdelen voor het chassis en voor de aandrijflijn van auto's en vrachtwagens maakt. Sachs is bekend geworden als bedrijf dat motorfietsen en inbouwmotoren maakt, maar een aantal jaren geleden werd deze activiteit afgestoten. De motorfietsen worden nu elders in licentie gebouwd, nog wel onder de merknaam Sachs.

Fichtel & Sachs AG, in Schweinfurt werd in 1895 opgericht door Ernst Sachs en Karl Fichtel. Men maakte fietsnaven en kogellagers tot de kogellagerfabriek in de recessiejaren verkocht moest worden, dit werd de Zweedse lagerfabrikant SKF. 

In 1937 verscheen de 60 cc Saxonette rijwielhulpmotor. Dit is de moeder van de huidige Spartamet. De huidige Saxonette heeft een 30cc hulpmotor.

Modellen: Sachs MadassSkyteam 

Skyteam China is opgericht in 2001 en zijn begonnen met het produceren van kinder Quads en de eerste bromfiets: de PBR. 
Een jaar later is Queen Garden uit Belgie,  de producten van Skyteam gaan importeren. 

De samenwerking tussen Skyteam en Queen Garden heeft zich ontwikkeld tot een nauwe samenwerking, zowel commercieel als technisch. Hierdoor is de kwaliteit van Skyteam continue verbeterd en werd het assortiment aanzienlijk uitgebreid. 

Modellen: Classic, Skymax, Skybongo, Skymini, PBR, Cobra,  Ace, Urban.


Give your life a little Vespa

Vespa (S.p.A. Piaggio & Co., Genova.) is een Italiaanse producent van bromfietsen en scooters. 

Piaggio is een italiaans merk dat vanaf 1946 beroemd werd met de productie van scooters die de naam Vespa (wesp) kregen.

Oorspronkelijk was Piaggio een (oorlogs)vliegtuigbouwer die na de Tweede Wereldoorlog geen vliegtuigen meer mocht bouwen. Italië had immers gecollaboreerd met de Duitsers. Daarom besloot de Piaggio directie om hun productielijn om te vormen tot een scooterfabriek.

Vele vliegtuigonderdelen werden aanvankelijk gebruikt: zo was het voorwiel het neuswiel van de vroegere vliegtuigen, de motor was een aangepaste startmotor enz. Al snel werden deze scooters - ontworpen door Corradino d’Ascanio - populair in het naoorlogse Italië, waar grote behoefte aan eenvoudige transportmiddelen bestond. Vespa werd zo een merknaam.

In 1970 kwam ook het merk Gilera bij het Piaggio-concern, gevolgd door het merk Puch in 1987.

Modellen: 946, Primavera, Sprint, GTS, PX, LX, LXV

 

Retro look, moderne prestaties!

MASH Motors is misschien nog niet zolang actief als de meeste merken, toch heeft het de know-how van een groot bedrijf in huis. Op het hoofdkwartier in Frankrijk kan men op een sterk team van vaardige techneuten rekenen, zodat ieder aspect van de ontwikkeling nauwkeurig wordt gevolgd en aangestuurd. Van motor tot chassis, van elektronica tot design, alles wordt intern met precisie in de stijl van het merk en vanuit de ervaring van techneuten ontworpen. De know-how is allesomvattend; beginnend bij het design, dan onderzoek, ontwikkeling, producttests, kwaliteitscontroles, tot aan de productie en zelfs de distributie toe.

Modellen: Adventure, Black Seven, Caferacer, Dirt Track, Falcone, Fifty, Five Hundred, Scrambler, Seventy Five, Two Fifty.

TO TOP